zondag 23 mei 2010

informatie over de Eiffeltoren

hallo ,
ik heb wat informatie over de Eiffeltoren opgezocht :

De Eiffeltoren (Frans: la tour Eiffel) is een van de meest bezochte bezienswaardigheden te Parijs in Frankrijk. Hij staat aan de linkeroever van de Seine in het 7e arrondissementvan Parijs.De Eiffeltoren is wereldwijd het symbool van Parijs. Hij wordt door velen gezien als een van de niet-klassieke wereldwonderen.
Tussen 1887 en 1889 werd de toren ontworpen door de ingenieurs Maurice Koechlin en Emile Nouguier, twee medewerkers van Gustaave Eiffel, ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1889. De Eiffeltoren werd dan op 31mei 1889 ingehuldigd en op 6 mei officieel geopend. Na zijn bouw was de Eiffeltoren 's werelds hoogste toren en hij is nog steeds de hoogste van Europa als men de televisietorens niet meetelt. De toren ontvangt tegenwoordig jaarlijks meer dan 6 miljoen bezoekers en is daarmee het meest bezochte monument ter wereld. Op 28 november 2002 verwelkomde de Eiffeltoren zijn 200 miljoenste gast.
Op het eerste platform bevindt zich een expositie over de Eiffeltoren met foto's, schilderijen en informatie. Met de lift is het mogelijk naar de top van de Eiffeltoren te gaan (de trap is boven het tweede platform niet publiek toegankelijk). Informatiepanelen geven aan welke gebouwen te zien zijn vanaf de Eiffeltoren. Er is een uniek uitzicht over Parijs.

Om tien uur 's avonds gaan de lampen op de Eiffeltoren een paar minuten knipperen. Dit is voor het eerst gedaan op Oudejaarsavond 2000. Omdat dit mooi werd gevonden gebeurt dit nu elke avond.

Hoogte: 317m zonder de televisieantennes met de televisieantennes is de toren 324m hoog
Gewicht: totaal : 10 100 000 kg metalen geraamte: 7300 000 kg
Aantal traptreden : 1665

Geen opmerkingen:

Een reactie posten